Satoja tonneja kierrätettyjä akkuja jo vuodesta 1989
Ostot ja kuljetukset 050 571 4017 Kierrätyslaitos 044 770 8885

Miten lyijyn kierrätys toimii?

Etu Vaivatonta ja kannattavaa
Etu Noutopalvelu
Etu Kierrätysaste lähes 100%
Etu Kotimainen edelläkävijä

Lyijyn kierrätys

Lyijyn kierrätys on maailmanlaajuisesti hyvällä mallilla, sillä lyijy on yksi maailman kierrätetyimmistä metalleista. Lyijyn laatu ei heikkene kierrätyskertojen lisääntyessä, joten tuote on kiertotalouden kannalta ihanteellinen. Lyijyakut ovatkin kierrätetyin kuluttajatuote maailmassa, sillä niiden kierrätysprosentti on peräti 99%. 

Miksi lyijyn kierrätys on tärkeää?

Lyijyn kierrätys on ympäristön kannalta erittäin tärkeää. Lyijy on yksi haitallisimmista ympäristömyrkyistä, ja voi aiheuttaa esimerkiksi kasvuhäiriöitä monille eliöille. Lyijy ei myöskään hajoa luonnossa, joten se jää biologiseen kiertokulkuun ikuisesti.  Kun lyijy kierrätetään oikein, se voidaan uusiokäyttää lukemattomia kertoja. Lyijyn louhiminen maaperästä onkin nykyään pienempää kuin kierrätetyn lyijyn uusiokäyttäminen. 

Murskatut akut

Kierrätys on tehokasta

Lyijyn kierrätys on maailmanlaajuisesti hyvin tehokasta. Lyijy sopii erittäin hyvin uusiokäyttöön, koska kierrätetyn lyijyn laatu ei eroa merkittävästi maaperästä louhitun metallin laadusta. Lyijyä käytetään monipuolisesti niin teollisuudessa, kuin myös arkielämän ratkaisuissa – kuten autojen akuissa.

Lyijy talteen uniikilla menetelmällä

Vaikka lyijyakkuja kierrätetään hyvin ympäri maailmaa, kierrätysprosesseissa on eroja. Suomen Akkukeräyksellä on käytössään Pohjoismaissa ja jopa Euroopankin mittapuulla uniikki menetelmä ja laitteisto.

Murskausprosessin läpikäynyt akku erotellaan eri raaka-aineiksi. Murskain erottelee akuista lyijyn, lyijypastan, muovin sekä akkuhapon. Murskatut raaka-aineet toimitetaan ulkomaille lyijynsulattamoihin. Suurin osa sulatetusta lyijystä menee uusien akkujen valmistukseen.

Monissa muissa maissa lyijyakkujen kierrätys tapahtuu siten, että akku sulatetaan kokonaisuutena, ilman jakeiden erottelua. Näin saatu lyijy ei ole yhtä puhdasta ja kestävää. Kuitenkin suuri osa Suomen lyijyakuista päätyy edelleen ulkomaille kierrätyslaitoksiin, joissa ei välttämättä ole yhtä tarkkaa kierrätysmenetelmää.

Näin kierrätät lyijyakun

Suomen Akkukeräys Oy on ainoa Suomessa toimiva lyijyakkujen kierrätyslaitos. Tavoitteenamme on vähentää akkujen kuljettamista ulkomaille ja tuottaa kierrätyksen tuloksena mahdollisimman puhtaita raaka-aineita uudelleen käytettäväksi. 

Palvelemme sekä yksityis- että yritysasiakkaita ympäri Suomen. Akut voi toimittaa toimipisteellemme Raumalle omatoimisesti tai voit tilata meiltä noutopalvelun. Maksamme akuista senhetkisen markkinahinnan mukaan. 

Miten kierrätät akkusi?

Ota meihin yhteyttä soittamalla 050 571 4017 tai täyttämällä yhteydenottolomake »

Sovitaan yhdessä akkujen noudosta ja hinnasta. Vähimmäismäärä noudolle on 800 kg.

Yhteistyökumppanimme noutaa akkusi. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa akut kierrätyslaitoksellemme Matinvahe 2, Rauma »

Akut punnitaan ja maksamme sinulle korvauksen akkujen painon perusteella.

Mitä akuille sitten käy?

Akut saapuvat varastolle.

Akut murskataan ja erottelun yhteydessä laite lajittelee jokaisen jakeen omaan astiaan.

Tuotteet siirretään pakkausosastolle ja tuotteet pakataan kuljetusta varten.

Tuotteet lähtevät akkuvarastolta jatkokierrätykseen.

Ostot, logistiikka

Jaakko Jäntti
050 571 4017
jaakko@akkukerays.fi

Toimisto, laskutus

Katri Uusluoto
044 759 7658
info@akkukerays.fi

Lapintie 179, 27100 Eurajoki

Kierrätyslaitos

Matinvahe 2
26100 Rauma
044 770 8885
varasto@akkukerays.fi

Hyödyllistä tietoa

Avoinna: Ma-Pe 7:30-16
Muina aikoina sovitusti
Usein kysytyt kysymykset

 

Suomen Akkukeräys Oy © 2022